A luat sfârşit FOTE 2013. România a ocupat locul 8 în clasamentul pe naţiuni

Data publicării:
afis 20fote-51107

Competiţia, care s-a desfăşurat la Predeal, Cheile Grădiştei-Fundata, Poiana Braşov, Braşov şi Râşnov - Valea Cărbunării, a reunit la start aproximativ 900 de sportivi şi 600 de oficiali reprezentând 45 de ţări.

''Dragi tineri, mulţumesc pentru faptul că aţi transformat acest festival într-un eveniment magnific. Declar închisă a XI-a ediţie de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European'', a spus Patrick Hickey, preşedintele Comitetelor Olimpice Europene la ceremonia de închidere, care a avut loc la Medal Plaza din Poiana Braşov.

După stingerea flăcării olimpice, drapelul olimpic a fost coborât de pe catarg, fiind înmânat reprezentanţilor Astriei şi Liechtensteinului, care vor găzdui ediţia din 2015 a festivalului.

După şase zile de întreceri, delegaţia României se poate lăuda cu cel mai bun bilanţ obţinut în istoria participării ţării noastre la această competiţie. Graţie celor trei medalii, una de aur şi două de argint, obţinute la short-track şi biatlon, România a ocupat un onorant loc 8 în clasamentul pe naţiuni, într-o ierarhie dominată de sportivii din Rusia, care au cucerit 22 de medalii.

”Din punct de vedere sportiv, festivalul s-a desfăşurat fără incidente, iar toate infrastructurile care au găzduit competiţia au fost bine apreciate de toată lumea, adică de competitori, de antrenorii lor şi de toţi experţii care au fost aici. Acest lucru înseamnă că mesajul pe care am vrut să-l transmitem şi anume acela că România poate găzdui competiţii de înalt nivel, a fost transmis şi recepţionat corespunzător. Din punct de vedere al mesajului sportiv, consider că festivalul este o reuşită", a declarat Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri