A murit Dumitru Sechelariu

Data publicării:
16022013 20avocata-49849

Sechelariu fusese transferat la clinica din Austria la dorința familiei. Surse medicale spuneau că starea sa era gravă de când fusese transferat la Floreasca.

Fostul primar al Bacăului, Dumitru Sechelariu, a fost operat pe coloană la Spitalul Floreasca din Capitală. Avea probleme și cu inima, cu aparatul respirator

Iniţial, omul de afaceri a fost internat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi cu afecţiuni la coloana vertebrală, apoi a fost transportat cu elicopterul în Bucureşti.

Dumitru Sechelariu a fost primarul oraşului Bacău în perioada 1996-2004. În februarie 2010, a fost supus unei intervenţii chirurgicale la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, după ce a suferit un preinfarct.

După câteva zile, Dumitru Sechelariu a fost reţinut de procurorii DNA într-un caz de corupţie, în aceeaşi zi făcându-i-se rău şi ajungând la Spitalul Judeţean Bacău, unde a fost internat sub pază.

Avocata lui Sechelariu: Nu a fost stabilită cauza decesului

Nicuța Cîțu, avocata lui Dumitru Sechelariu, a declarat la Digi24 că a fost informată sâmbătă dimineața, la ora 8.20, că fostul primar încetase din viață în urmă cu cinci minute, la Viena (7.15, ora Vienei). Cauza decesului nu a fost stabilită încă, dar este posibil ca problemele pulmonare de care suferea omul de afaceri să fi fost la originea decesului sau pur și simplu inima nu a mai rezistat la tratamentul îndelungat.

Avocata, vizibil afectată de veste, a spus că revenise vineri seara în țară de la Viena, unde până în ultimul moment a stat de vorbă cu Dumitru Sechelariu și stabiliseră să rezolve niște treburi în România, urmând să revină la Viena luni dimineața. „Starea sa a fost stabilă până aseară, nu am crezut că se poate întâmpla așa ceva”, a mărturisit Nicuța Cîțu. Ea a explicat că este foarte legată de Dumitru Sechelariu, care îi era un adevărat tată, fiind și nașul copilului ei. Lucra pentru omul de afaceri de opt ani.

Jurnalistul Liviu Avram, despre ascensiunea politică și financiară a lui Dumitru Sechelariu:

„A fost un vulcan. Încă după 1990 a debutat în forță în afaceri și a fost printre primii care și-au înființat o firmă în Bacău. Avea antecedente stranii, o condamnare pentru furt de piese auto, ceva de genul acesta, poveste pe care a încercat să o facă ascunsă. În 1992 a vrut să devină primar. Nu a reușit, dar în 1996 a obținut funcția”, a spus Liviu Avram, jurnalist.

„Băcăuanii l-au votat pentru că cei de dinainte nu făcuseră mai nimic. Imediat a început să forțeze legislația, pentru a-și pune proiectul politic în aplicare”, a adăugat el.

„A pierdut în 2004 în mod rușinos, administrația sa deja era faimoasă pentru corupție, nepotism. A avut și părțile lui bune. Era foarte inimos, darnic cu cei din anturaj. Scotea teancul de bani din diplomat și dădea la 7-8 directori care lucrau pentru el, am rămas șocat. Era prin 1991 sau 1990”, a mai spus Avram.

Citiți și: BIOGRAFIE. Dumitru Sechelariu, figură controversată a politicii şi sportului din Bacău

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri