A murit Lorin Fortuna, combatant ezoteric și lider revoluționar

Data publicării:
fortuna

Lorin Fortuna, unul dintre liderii Revoluţiei din decembrie 1989 de la Timişoara, a murit, vineri, la vârsta de 68 de ani, la Spitalul Judeţean Timişoara, după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale, scrie News.ro.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, medicul Marius Craina, a declarat că Lorin Fortuna a decedat în jurul orei 13:00.

El fusese supus unei intervenţii chirurgicale în urmă cu câteva zile şi era internat la secţia ATI a Spitalului Judeţean Timişoara.

În 21 decembrie 1989, Lorin Fortuna a înfiinţat Frontul Democratic Român, prima organizaţie din perioada Revoluţiei, el devenind şi preşedinte al acestuia. În decembrie 1989, Fortuna, alături de alţi revoluţionari, a plecat cu un avion spre Bucureşti pentru ”a-i preda” lui Ion Iliescu Frontul Democratic Român. În avion, a constatat că erau foarte mulţi securişti şi, pentru că a făcut o escală la Arad, Fortuna şi camarazii săi au coborât din avion şi s-au întors acasă cu maşini de ocazie, apoi au plecat la Bucureşti cu trenul. În 22 decembrie 1989, aceştia au ajuns la Bucureşti şi s-au întâlnit cu Ion Iliescu.

După Revoluţie, Lorin Fortuna a ocupat pentru câteva luni funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.

Revoluţionarul Lorin Fortuna, fost conferenţiar universitar la Universitatea Politehnica Timişoara, a inventat robotul telefonic, care putea fi apelat la numărul 958 şi care dădea ora exactă.

În ultima vreme, Lorin Fortuna s-a dedicat ezoterismului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri