Digi Sport: Vasile Turcu a murit. Decesul a fost constatat oficial în această noapte

Data actualizării: Data publicării:
vasile turcu inquam octav ganea (2)
Foto: Inquam/Octav Ganea

ACTUALIZARE 9 martie, ora 02:38: Vasile Turcu a decedat în această noapte la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti. Din păcate, în ciuda eforturilor susţinute ale medicilor, nimic nu s-a mai putut face, iar în această noapte s-a constatat decesul, informează digisport.ro.

 

vasile turcu inquam octav ganea (2)
Foto: Inquam/Octav Ganea

Omul de afaceri a fost internat în urmă cu o săptămână, după ce fusese găsit spânzurat în propria locuinţă. Din momentul în care a ajuns la spital, fostul acţionar al lui Dinamo a fost permanent conectat la aparate, semnele sale vitale fiind extrem de slabe. 


 

Deşi iniţial s-a lansat ipoteza că Vasile Turcu ar fi încetat din viaţă miercuri dimineaţă, omul de afaceri se afla în moarte cerebrală și era în continuare conectat la aparate, însă semnele vitale erau extrem de slabe, potrivit Digi Sport. Decesul a fost constatat oficial în noaptea de miercuri spre joi. 

Vasile Turcu a încercat să se sinucidă prin spânzurare la începutul acestei luni, dar a fost găsit de cineva din familie, iar SMURD-ul a venit suficient de repede încât să-l poată resuscita şi apoi transporta la spital. Apropiații lui au declarat că avea atât probleme personale, cât și probleme cu afacerile sale.

Vasile Turcu a fost unul dintre cei mai bogaţi români. În 2010, averea acestuia era estimată la 60 de milioane de euro. Omul de afaceri s-a aflat, de-a lungul timpului, în conducerea a douăsprezece companii. Cea mai importantă este firma cu lucrări în construcţii Romconstruct Holding Grup SA, cu o cifra de afaceri de 30 de milioane de lei. Este firma care a restaurat Arcul de Triumf, Muzeul de Istorie şi multe alte edificii din Capitală şi din ţără. Însă legăturile cu fotbalul au fost cele care i-au adus lui Vasile Turcu nenumărate probleme. În 2009, fostul acţionar de la Dinamo spunea că a investit aproape două milioane de euro în clubul de fotbal. Doi ani mai târziu, Vasile Turcu a vândut toate acţiunile lui Nicolae Badea pe o sumă de zece ori mai mică.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri