A noua zi de proteste la Mechel

Data publicării:
11032013 20mechel-54207

Foştii angajaţi au intrat în a doua săptămână de proteste. Oamenii sunt nemulţumiţi că, deşi au fost concendiaţi la începutul anului, nu şi-au primit încă cele trei salarii compensatorii.

Protestele s-au reluat şi după ce conducerea Mechel Câmpia Turzii a propus că aceşti bani să fie plătiţi în trei rate lunare.

Un alt motiv de nemulţumire îl reprezintă faptul că foştii angajaţi trebuie să dezmembreze utilajele casate şi să le ducă la fier vechi că să poată primi banii.

Aceeaşi problemă o au şi cei peste 300 de angajaţi care lucrează în singura secţie care mai funcţionează.

Oamenii au început să strângă semnături că să dea în judecată conducerea combinatului Mechel.

„Suma totală, cu toate datoriile, s-ar ridica în jur de 500.000 de euro. Am stabilit că vom da drumul la o chemare în judecată pentru a ne recupera banii”, a declarat Ioan Păscu, lider de sindicat.

Începând din iunie 2012, la Mechel Câmpia Turzii au fost disponibilizate colectiv, în mai multe etape, aproximativ 1.700 de persoane. Grupul rus Mechel a vândut recent combinatele metalurgice pe care le deţinea în România, cu numai 52 de euro, către firma Invest Nikarom din Bucureşti, controlată de două persoane cu cetăţenie rusă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri