A. Papahagi: Am identificat în teza prim-ministrului un nou plagiat

Data publicării:
papahagi_FB

Azi am la mine o carte. Am identificat în teza prim-ministrului ţării şi în cartea lui, mai ales, din 2010, un nou plagiat după această lucrate a unui important avocat francez, William Bourdon. „La Cour pénale internationale” se cheamă această lucrare. I-am semnalat astăzi prim-ministrului francez într-o scrisoare deschisă această nouă abatere a omologului său cu care va petrece timp azi, discutând soarta României şi apărând şi demnitatea şi interesele tuturor franțuzilor. Iată că, astăzi, unui cetăţean francez i-a fost încălcat dreptul la proprietate intelectuală de către chiar prim-ministrul României”, a declarat Adrian Papahagi la Digi24.

Papahagi a menționat că nu este, totuși, un nou caz de plagiat, ci este o nouă sursă prin care demonstrează că lucrarea semnată de Victor Ponta și Daniela Coman, „Răspunderea în dreptul internațional umanitar” conține pasaje din alte cărți.

Nu e un nou caz. Este acelaşi. Este o nouă sursă pe care am descoperit-o. În cartea aceea, care se pare că este în foarte mică măsură originală, încă vreo câteva zeci de pagini sunt copaiate, traduse ad litteram după această carte a acestui important avocat al drepturilor omului”, a mai afirmat politicianul.

Adrian Papahagi şi Mihail Neamţu au depus în august 2012 o plângere referitoare la un plagiat comis în aceeaşi lucrare semnată de Victor Ponta şi Daniela Coman, „Răspunderea în dreptul internăţional umanitar”, cu privire la preluarea unor fragmente din alte trei cărţi, semnate de autori români. Parchetul a decis neînceperea urmăririi penale în acest caz.

Filologul a postat pe pagina sa de Facebook fotografii ale paginilor celor două cărți despre care a vorbit, „La Cour pénale internationale” și „Răspunderea în dreptul internațional umanitar”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri