ACCIDENT AVIATIC. Cel mai important detaliu după care s-au ghidat localnicii căutători: zăpada avea 30 de centimetri

Data publicării:
iarna 1

Au văzut la televizor că un avion cu medici s-a prăbuşit undeva, în apropierea localităţii lor. Nu ştiau unde, dar au plecat să caute. Aveau să afle mult mai târziu că epava era la doar 3 kilometri.

Noi puteam într-o oră după accident să îi găsim! Când era pe zi!”, a afirmat locanicul Teodor Niculai.

Dar nu aveau nicio informaţie despre locul în care s-a prăbuşit avionul. Au trecut mai întâi printr-un câmp. Nu vedeau nimic nici în stânga, nici în dreapta, iar picioarele li se afundau în zăpada adâncă.

Când au ajuns în pădure, au fost întorşi din drum.

Am umblat anapoda şi noi, ne-am întors înapoi acasă la domiciliu că, domnule, or zis că i-or aflat! Ne-am întors 30 de oameni înapoi sau 40 cât or fi fost că tăt din zonă”, a povestit săteanul.

Nu era însă aşa. Au aflat abia după alte două ore, când au plecat din nou prin pădure. De data aceasta însă, aveau o informaţie extrem de importantă.

Când ne-o zis că e zăpadă de vreo 30 de centimetri eu le-am zis că punctul ăsta este! De acasă zic zăpada asta la 30 de centimetri numai aici o avem!”, a continuat povestea Teodor Niculai.

Când au ajuns în vârful versantului au început să strige.

Am claxonat cu tractorul, am aprins becuri, am strigat, am oprit și atunci am auzit strigăturile”, și-a amintit Gheorghe Todea.

Când am ajuns acolo erau toţi trei domnii doctori, stăteau toţi rezemaţi unul de celălalt. Se ţineau aşa, proptiţi unul în celălalt, nu mai puteau de frig. Aproape că nu erau nici conştienţi. Erau în picioare”, a completat Teodor Niculai.

Au fost aproape 30 de localnici din Horea care au ajuns la locul tragediei. Ei au fost cei care au alertat imediat autorităţile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri