ACCIDENT AVIATIC. Filmul evenimentelor: Pasagerii avionului au fost găsiți după mai bine de cinci ore

Data publicării:
avion-3

Avionul plecase din Bucureşti şi trebuia să aterizeze la Oradea. Drumul a fost însă întrerupt brusc, la 500 de kilometri de Capitală, în localitatea Beliş din judeţul Cluj.

„Din informațiile noastre, a efectuat o aterizare forțată între Scărișoara și Beliș. Șapte persoane la bordul unui avion care aparține Școlii Superioare de Aviație și care efectua un transport umanitar. Toate persoanele sunt în viață”, declara Directorul Romatsa, Aleodor Frâncu, în cursul serii trecute.

Unul dintre medicii din avion, Radu Zamfir, chirurg la Spitalul Fundeni, este cel care a sunat la 112 să ceară ajutor. Alături de el erau Sorin Ianceu - chirurg din echipa de transplant de la Spitalul Judeţean Oradea, care a suferit o fractură la mână şi o lovitură la coloana vertebrală. În avion era şi Valentin Calu - chirurg la Spitalul Elias, de asemenea rănit după aterizarea forţată. În aeronava pilotată de Adrian Iovan mai erau Cătălin Pivniceru - chirurg la Spitalul Sfânta Maria şi o asistentă de la Spitalul Fundeni. Echipele de salvatori au pornit în trei direcţii, doar-doar vor da peste victime.

Ore întregi salvatorii i-au căutat pe răniţi. Colegii medicilor aflaţi în avion erau din ce în ce mai îngrijoraţi.

Unii din ei sunt răniți și nu se pot mișca. Doar doi din ei sunt ceva mai mobili, au încercat să facă un foc, nu au reușit, sunt în frig, în pădure. (...) Unii sunt în șoc termic. Riscurile devin enorme de aici încolo”, declara Irinel Popescu, directorul Centrului de Transplant Hepatic Fundeni.

După cinci ore şi jumătate de căutări un grup de localnici a reuşit să-i găsească. Imediat, oamenii au chemat salvamontiştii.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri