ACCIDENT AVIATIC. Pilot: Avionul avea o stație care putea reda poziţia epavei cu aproximaţie de un metru

Data publicării:
Primele imagini de dupa accident de avion Belis Cluj - digi24 4 1

A aterizat în condiţii bune, au trăit, dar a murit. Ăsta este neprevăzutul. A aterizat, toţi trăiau, a vorbit la telefon Adi Iovan, au vorbit toţi la telefon. Nu i-au găsit. Acest avion este dotat cu o staţie care vorbeşte pe 121 cu 5 cu exactitate de 1 metru. Şapte ore nu au fost găsiţi. Staţia de urgenţă dă poziţia avionului cu aproximaţie de 1 metru. 1 metru!”, a subliniat revoltat pilotul Roberto Iliescu.

Pilotul Adrian Iovan şi o studentă în anul V la Institutul de Medicină Militară din Bucureşti şi-au pierdut viaţa după ce avionul de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul căruia se afla un echipaj medical, a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba. Unul dintre medicii din aeronavă a reuşi să sune la 112, la ora 16.16, anunţând incidentul.

Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de localnici după căutări de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri