ACCIDENT AVIATIC. R. Cazanciuc: Deciziile de a rămâne sau nu în anumite funcţii sunt uneori subiective

Data publicării:
robert cazanciuc resize 5503704-Mediafax Foto-Razvan Lupica-1

 

"Există o răspundere ce va fi stabilită în cadrul anchetelor viitoare (...) Este, evident, trist ceea ce s-a întâmplat şi dacă din acest episod nefericit putem să tragem anumite învăţământe, în aşa fel încât să evităm pe viitor posibile accidente, este bine să facem tot ceea ce depinde de noi, să vedem dacă sunt sincope, dacă sunt breşe pe undeva, să putem evita o tragedie", a spus Cazanciuc.

Întrebat dacă ar fi trebuit folosit sistemul de localizare utilizat de Poliţia Română, ministrul Robert Cazanciuc a ezitat să răspundă, precizând că "într-o situaţie dramatică trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a folosi instrumentele la îndemână şi a încerca să scurtăm procedurile".

"Trebuie să respectăm riguros legea, dar trebuie să ne uităm în acelaşi timp cu atenţie la o situaţie dramatică şi cred că trebuie să identificăm soluţiile ca legea să nu ne blocheze, ci să ne ajute", a mai spus Cazanciuc.

Poliţia Română nu a folosit sistemul de localizare a terminalelor GSM în timpul operaţiunii de salvare a echipajului din avionul prăbuşit în Munţii Apuseni pe motiv că aparatura de acest gen poate fi folosită doar pentru localizarea infractorilor, pe baza unor autorizaţii emise de judecători.

"Sistemul de localizare a terminalelor GSM poate fi folosit doar în baza autorizării magistraţilor, în instrumentarea cauzelor penale, pentru localizarea terminalelor GSM folosite de principalii suspecţi de comiterea unor infracţiuni grave", a arătat Inspectoratul General al Poliţiei Române, într-un comunicat de presă.

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că secretarul de stat din Ministerul de Interne Constantin Chiper (PNL) va fi demis şi va cere înlocuirea directorului general şi a directorului de operaţiuni ROMATSA, dar şi a şefului STS, pentru deficienţe inacceptabile în cazul accidentului din Cluj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri