ACCIDENT AVIATIC. Un medic rezident a urcat în avion în locul unei asistente

Data publicării:
epava avion facebook marius pop

Numai anul acesta medicul de la Spitalul Fundeni a zburat de trei ori către Spitalul Județean din Oradea, iar anul trecut a zburat de 29 de ori.

De această dată, componența echipei de prelevare a fost puțin diferită față de obicei. Radu Zamfir, de la Spitalul Fundeni, zbura alături de rezidentul său.

Dar, pentru că la Spitalul Județean Oradea una dintre asistente are experiență în prelevarea de organe, nu a mai fost nevoie să plece din București asistenta medicală. Așa că un medic rezident s-a urcat în avionul care s-a prăbușit în județul Cluj și în urma căruia și-a pierdut viața.

Din primele informații, se pare că ea ar fi vrut să capete experiență medicală. Ea era o studentă de la Universitatea de Medicină și Farmacie la Institutul Medico-Militar și a plecat în această misiune alături de medicii de la spitalele Elias și Fundeni.

Ieri după-amiază, 20 ianuarie, în jurul orei 16:30, un avion s-a prăbușit în raza localității Beliș din județul Cluj. Șapte persoane se aflau la bordul avonului care a plecat din București și se îndrepta spre Oradea, pentru prelevare de organe - un pilot, un copilot, patru medici și un medic rezident. Pilotul, Adrian Iovan, și medicul rezident au murit. După o operațiune de salvare care a durat șase ore, ei au fost găsiți și transportați la spital. Cei cinci supraviețuitori sunt acum în stare stabilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri