Accident Brașov. Anchetă: Șoferul autocarului nu băuse alcool

Data publicării:
ambulanta smurd brasov ranit-2

Ancheta vizează în continuare stabilirea stării tehnice a autovehiculului pentru a se constata dacă s-au făcut ceva modificări de natură tehnică la autovehicul. Așadar, se va dispune constatarea tehnico-științifică, iar apoi și efectuarea unei expertize criminalistice. În tot acest timp continuă audierile atât la Brașov cât și la Iași. Urmărirea penală se efectuează in rem, iar în funcție de rezultatele actelor de cercetare se va decide dacă este cazul să se efectueaze urmărirea penală față de o persoană.

În acesta dimineață mai erau patru victime internate la spitalele din Brasov. Dintre acestea, în cursul zilei a fost externată o pacientă de la Spitalul de Pediatrie, alte două victime urmând să fie externate de la Spitalul Județean. Două victime ale accidentului vor rămâne internate, o tănără de 21 de ani la Spitalul Județean Brașov și un pacient la Iași.

Ramona Muscalu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov: „Ancheta vizează și starea tehnică a autovehiculului pentru a se vedea dacă au fost făcute modificări apte să atragă răspunderea penală sau contravențională a unor persoane.”

Patru persoane și-au pierdut viața și 26 au fost rănite după ce un microbuz în care se aflau elevi a fost implicat într-un accident între Brașov și Făgăraș. Vehiculul s-a răsturnat pe dealul de la Perșani. A fost declanșat planul roșu. Și la scurt timp au apărut deja primele semne de întrebare. Autocarul care îi transporta pe copii la un Festival internaţional de Folclor din Arad avea doar 25 de locuri, dar mai mulţi pasageri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri