Sari la conținut

Accident cu trei TIR-uri pe șoseaua de centură a Lugojului. Unul dintre șoferi a murit carbonizat

„Bulgarul ar fi intrat în depăşire, a avut timp să evite şi ăsta n-a mai avut timp”, a spus un martor ocular.

TIR-ul înmatriculat din Bulgaria mergea cu viteză pe contrasens. Venea dinspre Timişoara, povestesc martorii. În faţa lui circula o altă maşină de mare tonaj. La volan tot un şofer străin - un polonez. Iar în spatele se afla un alt camion, condus de un român.

Când a văzut că bolidul se îndreaptă spre el, şoferul polonez a ieşit cu maşina în câmp.

A văzut camionul că vine spre el şi-atunci n-a mai putut decât să tragă dreapta şi să iasă în decor. Apoi românul care era în spate şi venea regulamentar n-a mai apucat să tragă dreapta şi s-au ciocnit frontal. Nu există urme de frânare, nu există nimic”, a spus un alt martor.

Şoferul bulgar a murit în incendiul izbucnit după impact. Românul a fost salvat de oamenii care au văzut tot ce s-a întâmplat.

„L-am luat de mână, l-am ridicat şi l-am dus până la pomul ce se vede. Atâta ajutor am putut să-i dau”, a spus un alt șofer.

TIR-ul bulgăresc transporta dale de fier şi butoaie pline cu o pulbere încă neidentificată. Patru maşini de pompieri au fost chemate ca să stingă focul. Un militar a avut nevoie de îngrijiri, după ce i s-a făcut rău din cauza fumului dens.

„Foarte dificil a fost deoarece nu ştiam numărul de persoane încarcerate, nu ştiam cu ce substanţe sau materiale sunt încărcate TIR-urile”, a declarat plutonier major Cristian Bucur, şef de intervenţie.

„Se desfășoară cercetări pentru a se afla cauzele producerii accidentului”, a declarat agent principal Marius Sauca, Biroul Rutier Lugoj.

Cercetările vor stabili condiţiile exacte în care s-a produs accidentul. După cum prevede legea, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.