Accident de elicopter în Mureș. Epava a fost ridicată din lacul Tăureni

Data publicării:
elicopter

Actualizare 13.00. După o operațiune care a durat aproximativ două ore, epava elicopterului a fost scoasă din lacul Tăureni.

La prima vedere, epava arată ca un obiect aruncat cu botul în apă. La manșă a fost pilotul care zboară, de obicei, cu acest aparat. Scafandrii ISU au scos pilotul de la locul lui, fiind singurul carea avea centurile de siguranță”, a precizat prefectul de Mureș, Corneliu Grosu.

Epava se va duce la Brașov, unde va fi demontată bucată cu bucată și se vor analiza toate piesele pentru a se stabili cauza accidentului.

________________________

Anchetatorii sunt rezervați în a face declarații despre cauza accidentului. Există două ipoteze: greșeala pilotului sau o defecțiune tehnică.

În jurul orei 11.00, a ajuns la locul accidentului un elicopter MAI care încearcă să ridice epava din lacul Tăureni. Operațiunea este una extrem de dificilă, în condițiile în care vântul bate foarte tare.

O operațiune la fel de grea a avut loc în această dimineață, când, încă de la 06.30, mai mulți angajați ai ISU Mureș l-au căutat pe al șaselea pasager al elicopterului. Acesta a fost găsit decedat, în jurul orei 08.00. 

Pompierii aveau informaţii că trupul unui cetăţean german este prins pe fundul lacului, în apropierea elicopterului. Salvatorii au reluat căutările în această dimineaţă, iar după aproape două ore, au găsit cadavrul, la zece metri de aparatul de zbor. Cetăţeanul german era unul din cei şase pasageri ai elicopterului prăbuşit aseară în lacul Tăureni.

Elicopterul a căzut la doar câteva minute de la decolare. Câţiva localnici aflaţi pe marginea lacului au sărit în apă şi au reuşit să salveze o femeie, cetăţean german. Ea a supravieţuit, dar s-a ales cu câteva răni uşoare. Ceilalţi cinci pasageri au fost înghiţiţi de ape. Printre ei, şi omul de afaceri Sorin Ţerbea, proprietarul elicopterului.

Edilul localităţii Tăureni spune că, înainte de accident, Sorin Ţerbea ar fi primit un telefon de la procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

În luna mai a acestui an, omul de afaceri Sorin Ţerbea a fost achitat într-un dosar de corupţie din arbitraj, în care era judecat pentru dare de mită.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri