Accident de muncă lângă Cariera Roşiuţa, Gorj: Un om a murit şi 12 au fost răniţi 

Data publicării:
Mina1

Un om a murit şi alţi 12 au fost răniţi lângă Cariera Roşiuţa din judeţul Gorj, după ce autocamionul care îi transporta pe oameni s-a răsturnat pe drumul spre locul de muncă. Una dintre victime a fost transportată la Craiova cu un elicopter SMURD, starea sa fiind gravă. Alţi cinci bărbaţi sunt internaţi la spitalele din Motru şi Târgu Jiu. Autorităţile au declanşat o anchetă.

Anchetatorii spun că şoferul a încercat să urce o pantă, a schimbat viteza într-o treaptă inferioară, moment în care a pierdut controlul volanului. Maşina a derapat şi s-a răsturnat, moment în care şoferul a fost prins dedesubt. În ciuda manevrelor de resuscitare făcute de oamenii de la Ambulanţă, bărbatul a murit.

Din cele 12 persoane rănite, una a fost transportată cu elicopterul SMURD la Craiova, unde va suferi o intervenţia medicilor de la Secţia de neurochirurgie.

La ora transmiterii acestei ştiri, şase dintre cei răniţi au fost externaţi, doi sunt la Spitalul din Târgu Jiu, doi la Spitalul din Motru, iar unul a fost dus în Capitală.

Reprezentanţii carierei Roşiuţa nu exclud o problemă tehnică. Totuşi, directorul adjunct al carierei, Nelu Enescu, afirmă că omul ar fi încercat să dirijeze autocamionul cu uşa deschisă, uitându-se la roţi. El nu ar fi putut să se orienteze cu ajutorul oglinzilor, întrucât cabina prea ridicată nu îi oferea vizibilitatea necesară.

Potrivit reprezentantului Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, Ion Lambru, este foarte probabil ca evenimentul tragic să fie calificat drept accident de muncă, oamenii fiind îmbrăcaţi în salopetele de lucru. Potrivit lui George Romanescu, inspector-şef al ITM Gorj, şoferul care conducea autocamionul răsturnat în pantă ar fi fost angajat la o altă firmă.

Şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru a deschis o anchetă pentru a cerceta împrejurările în care s-a produs accidentul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri