Accident grav într-o carieră minieră din Gorj. O mașină care transporta muncitori s-a răsturnat. Sunt 3 morți și 13 răniți

Data actualizării: Data publicării:
cariera gorj accident
Mașina care transporta muncitorii s-a răsturnat într-o carieră minieră din Gorj. Foto: Amator

Un accident grav s-a produs marți, într-o carieră minieră din Gorj, după ce o mașină plină cu muncitori s-a răsturnat. Trei oameni au murit și alți 13 au fost răniți.

ACTUALIZARE  17:45 Potrivit unui comunicat transmis de Complexul Energetic Oltenia, accidentul a avut loc în momentul în care muncitorii erau transportați din carieră la sediu. 

„În data de 17.01.2023, în jurul orei 13:00, în perimetrul carierei Jilț Sud, personalul care a participat la intervenția mecanică la Excavatorul 1400-05 a urcat într-un mijloc auto pentru a se deplasa la sediu. În timpul coborârii pe o pantă, înaintea podului de traversare a transportatorului cu banda T 204, autovehicolul a derapat pe pod și a căzut peste transportor, impactul soldându-se cu 16 victime. Printre acestea se numara 14 salariați ai CE Oltenia, din care 3 au decedat. Evenimentul a fost comunicat organelor abilitate pentru a fi cercetate și stabilite cu exactitate cauzele și împrejurarile producerii acestuia. Conducerea și colectivul CE Oltenia își exprimă regretul față de tragicul eveniment care a avut loc și transmite sincere condoleanțe familiilor îndurerate”.

ACTUALIZARE 17:00 Planul roşu a fost dezactivat; 10 persoane rănite în accidentul de la Cariera Jilţ au fost transportate la spitale din Craiova, Târgu Jiu şi Motru, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, Florin Chisim. Trei oameni au murit.

„Aşteptăm ancheta să vedem să vedem exact împrejurările în care a avut loc tragicul accident”, a spus Florin Chisim.

Știrea inițială

Potrivit ISU Gorj, în accident au fost implicate 25 de persoane. Mașina care transporta muncitorii ar fi rămas fără frâne.

„Zona fiind neaccesibilă cu autospecialele de intervenție, victimele vor fi transportate cu mijloace din dotarea carierei Jilț Sud, pe o platformă betonată, unde se află echipajele de intervenție”, transmite ISU.

Accidentul a avut loc în cariera Jilț Sud. A fost activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Gorj.

„Am fost solicitaţi să intervenim pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de un accident rutier în comuna Mătăsari, jud Gorj, cariera minieră Jilt. La faţa locului au fost deplasate 2 echipaje pentru descarcerare, trei echipaje SMURD şi o autospecială pentru victime multiple, precum şi opt echipaje din Serviciul de Ambulanţă Gorj. S-a activat planul roşu de intervenţie pentru a face faţă situaţiei. 

Trei persoane se aflau în stare de inconştienţă, iar alte opt au suferit leziuni, dar se aflau în stare de conştienţă şi erau cooperante. În acest moment, una dintre victime este transportată la spitalul din Rovinari, două la spitalul din Târgu Jiu, iar una este evaluată medical la faţa locului”, a anunțat Florin Chisim, purtător de cuvânt al ISU Gorj, la Digi24. 

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri