Accident grav între un TIR și un autoturism: Un șofer a murit, iar în zonă este pericol de explozie. Traficul este complet blocat

Data actualizării: Data publicării:
tir

Accident grav în județul Giurgiu, pe raza comunei Uzunu. Un TIR care transporta azotat de amoniu, o substanță periculoasă care poate produce o deflagrație de proporții, a intrat în coliziune cu un autoturism al cărui șofer a decedat până la venirea echipajelor de la SMURD. Traficul este blocat, iar în zonă s-a stabilit un perimetru de siguranță în caz de explozie a azotatului de amoniu.

S-au luat toate măsurile necesare pt evitarea unei posibile explozii ca urmare a intrării în contact a azotatului de amoniu cu motorina scursă din rezervorul TIR-ului. Șoferul TIR-ului este cetățean de origine turcă.

Din informațiile pe care le avem la acest moment se pare ca transporta azotat de amoniu, dar cantitatea nu este una importantă.

Traficul este blocat pe ambele sensuri de mers. Șoferul autoturismului din păcate este decedat, fapt constatat de către medicul de pe elicopterul SMURD.

Poliţiştii giurgiuveni fac cercetări pentru ucidere din culpă în urma accidentului care a avut loc duminică pe DN 5, soldat cu decesul unui bărbat care, aflat la volanul unui autoturism, a pătruns pe contrasens şi s-a lovit frontal cu un autocamion încărcat cu azotat de amoniu.

„Un bărbat din municipiul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism pe DN 5, pe sensul de mers Giurgiu-Bucureşti, în dreptul localităţii Uzunu a pătruns pe sensul opus şi s-a lovit frontal cu un autocamion condus de un cetăţean turc în vârstă de 41 de ani. În urma evenimentului rutier a rezultat decesul şoferului autoturismului”, a declarat duminică presei purtătoarea de cuvânt a IPJ Giurgiu, Emanuela Sârbu.

Ea spune că şoferul autocamionului a fost testat cu alcooltestul şi nu se afla sub influenţa alcoolului.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri