Accident în Apuseni. Copilotul Răzvan Petrescu este externat. „Aş vrea să văd şi locul accidentului... din picioare”

Data publicării:
copilot-2

Copilotul Răzvan Petrescu, unul dintre cei cinci supravieţuitori ai accidentului aviatic din Munţii Apuseni, este externat vineri. El este ultimul dintre răniţi care părăseşte Spitalul de Urgenţă din Cluj. Răzvan Petrescu a facut ieri primele declaraţii de la accident, mărturisind că cel care l-a susţinut fizic şi moral în cele aproape şapte ore de la prăbuşire şi până să fie descoperiţi a fost medicul Radu Zamfir.

Tânărul le-a mulţumit medicilor clujeni, dar şi salvatorilor, localnicii din comuna Horea, despre care a spus că îi consideră ca fiind părinţii săi, pentru că i-au dat o nouă şansă la viaţă. El a refuzat însă să spună vreun cuvânt despre anchetă.

Copilotul a fost supus la trei intervenţii chirurgicale în ultima lună: una ortopedică, imediat după accident, una la nas şi picior, si una la nivelul bazinului. Cel mai probabil, va avea nevoie de câteva săptămâni de recuperare fizică.

Eu, personal, am primit foarte mult ajutor de la doctorul Radu Zamfir, care era în cea mai bună stare dintre cei răniţi şi a reuşit să vină să mă ajute şi psihic şi fizic. Mi-a acordat câteva sfaturi, ce e bine să fac şi ce nu e bine pentru starea mea de sănătate. (...) Prima dată am încercat să sun la 112, dar din cauza telefonului meu nu foarte deştept, mi-a apărut pe ecran conexiune nereuşită. La noi, în aviaţie, procedura este ca în caz de accident să apelezi directorul general al instituţiei. În acele momente m-am gândit că, fiind director general, este posibil să nu răspundă imediat şi aveam nevoie de cineva care să răspundă în momentele acelea. Şi l-am apelat pe tatăl meu, care lucrează la aceeaşi instituţie, l-am rugat să urmeze procedura întru totul. (...) Nu am comunicat cu Adrian Iovan, dumnealui fiind încarcerat în aeronavă, iar eu fiind undeva în lateral stânga”, a declarat joi Răzvan Petrescu.

Stăteam lângă epava avionului la vreo cinci, şase metri, stăteam întins, imobilizat. Şi aşteptam din tot sufletul ca cineva să ne găsească. Vă daţi seama, un om rănit acolo, în munţi, cu o mică speranţă... Când vezi pe cineva că îţi vine în ajutor e un sentiment măreţ. Simţi că revii la viaţă. (...) După ce starea mea de sănătate îmi va permite, mi-ar plăcea în mod special să merg la acei moţi din Horea, neapărat trebuie să le fac o vizită. Şi dacă starea de sănătate îmi permite, atunci aş vrea să văd şi locul accidentului... din picioare”, a adăugat copilotul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri