Accident provocat de un jandarm băut. El se îndrepta spre poligon pentru un antrenament

Data publicării:
accident jandarm 1 1

În mașină se aflau doi jandarmi, care se îndreptau spre locul de muncă pentru a-şi lua armamentul, pentru ca mai apoi să meargă în poligonul în care avea loc tragerea. Martorii spun că şoferul a forţat culoarea roşie a semaforului, moment în care a fost lovit de un microbuz.

„Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcool test şi a rezultat o valoare de 0,26 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat”, a spus inspector principal Alin Gherman, Poliţia Rutieră Bihor.

Cei doi se îndreptau spre poligonul de tragere unde urmau să folosească arme. Chiar şi aşa, sunt scuzaţi de superiori. „Colegii mei nu se aflau în timpul serviciului, ei participau la un program de pregătire care se desfăşoară lunar, în ceea ce priveşte vinovăţia sau nu aşteptăm rezultatele verificărilor pe care colegii de la poliţie le desfăşoară în caz”, a declarat Ioan Bogdan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bihor

Jandarmul aflat la volan a fost rănit uşor în accident, însă colegul său aflat în dreapta are răni grave.

În paralel cu ancheta poliţiştilor, și jandarmii fac verificări interne.

Jandarmul riscă de la un avertisment până la pierderea locului de muncă. Deocamdată nu se pot lua măsuri, pentru că jandarmul se afla în afara orelor de serviciu. În acest moment cei doi se află în spital.

(Imagini Digi24 Oradea)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri