Accidentul din Muntenegru în presa internaţională

Data publicării:
bbc

Agenţia France Presse spune că accidentul a avut loc la 30 de kilometri de capitala muntenegreană, Podgorica, într-o regiune montană. Potrivit martorilor oculari, autocarul, înmatriculat în România, a derapat pe un pod şi căzut în gol 50 de metri.

Jurnaliştii de la BBC susţin că accidentul a avut loc în timpul unei furtuni. Ministrul muntenegrean de Interne a spus că a fost un accident extrem de serios, iar ambasadorul României în Muntenegru, Mihail Florovici, a declarat că întreaga situaţie este o mare tragedie.

Presa din Serbia spune că accidentul a avut loc în apropierea mânăstirii şi râului Moratşa. Din cauza terenului accidentat, echipele de salvare au fost nevoite să coboare pe frânghii până la autocar.

Accidentul de autocar din Muntenegru a intrat şi în atenţia ziariştilor din Azerbaidjan, datorită relaţiei bune pe care ţara din Caucaz o are cu România. Ei îl citează pe şeful poliţiei din oraşul Kolasin, aflat în apropierea locului tragediei, care spune că vehiculul intrase în Muntenegru cu două ore înainte de momentul accidentului. Mai mult, jurnaliştii spun că răniţii au trebuit scoşi pe brate din epava autocarului de către echipele de salvare.

Drumul care leagă Kolasin de Podgoriţa, care continuă apoi de-alungul Coastei Mării Adriatice, este cunoscut ca fiind unul de mare risc, mai ales în condiţii nefavorabile. Dar, în acelaşi timp, este şi foarte circulat, în special vara, când sute de mii de turişti vizitează regiunea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri