Accidentul din Muntenegru. Șoferul nu avea aviz psihologic și nici contract legal

Data publicării:
autocar muntenegru-2

Actualizare 14.45. Inspectorul a mai spus că șoferul care se afla la volan, George Ciobanu, nu avea contract de muncă la firma Gregory Tour și, de asemenea, nu ar fi avut nici avizul psihologic, nici pe cel medical. Firma de transport a primit chiar dublul amenzii maxime acordate în acest caz, conform lui Adrian Kritikos.


Actualizare 12.00. „La Terapie Intensivă sunt trei pacienți. Cel de la început, în comă posttraumatică, și două persoane cu o stare ameliorată”, a spus purtătorul de cuvânt al spitalului Floreasca. În postoperator rămâne un pacient a cărui stare e ameliorată.

La Ortopedie avem un pacient supus unei operații din cauza unei fracturi, evoluția e favorabilă, a precizat sursa. Vor mai fi făcute două operații astăzi. Pentru astăzi e programată externarea de la Ortopedie a unei paciente, a spus medicul.

_______________

Anchetatorii din Muntenegru vor să afle de la omologii lor din București ce date s-au strâns în România. Procurorii români i-au audiat pe directorii celor două firme implicate în organizarea sejurului în Muntenegru – agenția de turism și compania de transport.

De asemenea, au fost strânse documente de la cele două firme, inclusiv documente privind starea tehnică a autocarului.

Procurorii români au transmis o solicitare oficială către autoritățile din Muntenegru pentru a li se pune la dispoziție toate datele strânse în urma cercetării efectuate la locul tragediei.

În cadrul întâlnirii dintre procurorii români și cei din Muntenegru s-ar putea discuta și despre posibilitatea ca expertiza tehnică a autocarului în care se aflau turiștii să fie făcută în România.

18 răniţi în accidentul din Muntenegru au fost audiaţi, până acum, în spital. Alţi trei nu pot comunica, iar pentru opt medicii nu şi-au dat acordul.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri