Acciza pe carburanți a fost scoasă din memorandumul cu FMI, dar se aplică de la 1 aprilie

Data publicării:
pompa de alimentare benzina benzinarie-4

Preşedintele Traian Băsescu va semna astfel documentele necesare pentru ca acordul cu FMI să redevină operaţional, în opinia premierului Victor Ponta.

„Am fost asigurat, în urma discuției de ieri dintre reprezentanțiia FMI, BM și CE cu președintele că și blocajul politic practic încetează, președintele își va îndeplini atribuțiile constituționale de a semna documentele necesare pt ca acordurile noatre să redevină operaționale”, a spus premierul.

Dacă preşedintele semnează nu mai e nevoie să facem compromisuri”, a spus Victor Ponta, întrebat de ce nu se mai amână acciza la motorină cu încă trei luni, aşa cum se discuta în urmă cu o săptămână.

Preşedintele Traian Băsescu este în continuare împotriva introducerii unor accize suplimentare la carburanţi. Potrivit unor surse citate de Mediafax, șeful statului le-a spus oficialilor FMI că nu va semna scrisoarea cu Fondul Monetar Internaţional dacă acciza de şapte eurocenţi pe litrul de carburanți se va număra printre măsurile prevăzute în acest document.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri