Acţiune dificilă de salvare a doi turişti olandezi blocaţi de luni seara pe un versant abrupt în zona Valea lui Stan

Data actualizării: Data publicării:
salvator in elicopter
Acţiune dificilă de salvare a doi turişti olandezi blocaţi de luni seara pe un versant abrupt în zona Valea lui Stan. Foto: Facebook / Salvamont România

Salvamontiştii din Argeş au intervenit cu succes, marţi, pentru salvarea a doi turişti olandezi care au rămas blocaţi pe un versant abrupt, în zona Valea lui Stan.

„Apelul a venit la 10:59 din partea unui turist care a ieşit din vale special ca să sune la 112, spunând ca se aud strigăte de ajutor de pe versantul stâng tehnic, foarte abrupt, al Văii lui Stan. Au fost deplasaţi salvamontişti de serviciu la Cota 2000 Transfăgărăşan şi salvatori alarmaţi de acasă, precum şi elicopterul SMURD POA Braşov”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Serviciului Public Salvamont Argeş.

Inițial s-a încercat apropierea elicopterului de peretele unde se aflau victimele şi salvamontiştii argeşeni, dar nu s-a reuşit extragerea cu troliul, astfel că a fost necesar ca elicopterul să se întoarcă să alimenteze şi să revină cu un salvator de la Zărneşti, pregătit deja pentru troliere, întrucât în zonă nu sunt locuri de aterizare.

După ce aparatul de zbor a revenit, s-a reușit salvarea celor doi olandezi. Ei fost ridicați pe rând cu ajutorul troliului.

Conform aceleiaşi surse, cei doi doi turişti olandezi erau blocaţi pe versant încă de luni seara, dar nu au avut posibilitatea să anunţe autorităţile.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri