Actorul George Ivaşcu: „Radu Beligan era teatrul în sine”

Data publicării:
radu beligan facebook 1

„Acum am aflat. Îmi este foarte greu. Nu îmi vine să cred, pentru simplul motiv că dumnealui ne obişnuise să fie un om care pur şi simplu îşi făcea profesia aşa cum numai dumnealui a ştiut şi nu îmi vine să cred. Aveam sentimentul că o să ne bucurăm de domnia sa până la 100 de ani. Era unul dintre cei mai dedicaţi oameni de teatru şi susţinea, în mod special, indiferent dacă a fost mai bolnav uneori, era chiar teatrul în sine. Teatrul şi publicul”, a spus George Ivaşcu.

Actorul a mai spus, pentru News.ro, că el şi Radu Beligan aveau în plan să joace împreună un spectacol de comedie.

„Se gândise la lucrurile astea şi ar fi trebuit, dar am avut eu nişte probleme. Era un text scris de domnişoara Mona Radu. Era o comedie”, a mai spus George Ivaşcu.

Actorul Radu Beligan, în vârstă de 97 de ani, membru de onoare al Academiei Române, a murit, miercuri, la Spitalul Elias, în urma unui stop cardio-respirator.

Radu Beligan, maestru al teatrului românesc, a cărui longevitate artistică a fost recunoscută şi de reprezentanţii Guinness World Records, a fost unul dintre cei mai apreciaţi artişti ai scenei teatrale naţionale, ocupând, de asemenea, funcţiile de director al Teatrului de Comedie, între anii 1961 şi 1969, şi al Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB), între anii 1969 şi 1990.

Citiți și:
Răzvan Theodorescu: „Radu Beligan a fost cel mai mare artist român al tuturor timpurilor”
Gala Gopo 2014. Radu Beligan a primit premiul pentru întreaga carieră
The Guardian: Românul Radu Beligan, cel mai în vârstă actor activ
Radu Beligan a intrat în Cartea Recordurilor: „Sunt rezultatul iubirii pe care publicul mi-a arătat-o, îi datorez totul”
Interviu cu oameni mari - Lamia Beligan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri