Actorul Mișu Fotino a încetat din viaţă

Data publicării:
fotino crop

(Foto: Mediafax)

Anunțul conform căruia actorul Mișu Fotino a murit a fost făcut de Oana Pellea.

„Mişu Fotino... parte din istoria teatrului românesc! Mi-a fost foarte drag. Am avut privilegiul de a juca împreună. Un domn. Un mare şi distins artist. Un om Bun, generos şi un spirit frumos. Dumnezeu să te odihnească!”, a scris aceasta pe pagina sa de Facebook.

„Maestrul Mihai Fotino (Mişu Fotino) a încetat din viaţă, în cursul zilei de azi, la vârsta de 83 de ani. În cei peste 50 de ani petrecuţi pe scena Teatrului Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti, artistul a dat viaţă unor personaje memorabile. Îţi mulţumim, Maestre!”, se arată şi într-un mesaj publicat de TNB pe pagina oficială de Facebook

"De fiecare dată când moare cineva, ne doare. (...) Mişu Fotino era un actor sclipitor, inteligent, de un umor extraordinar", a declarat pentru Mediafax Draga Olteanu Matei.

"Era un actor care ştia întotdeauna ce trebuie să facă. Era prietenos. În afară de calitatea de actor, poseda calitatea umană, care a dispărut în ultima vreme", a spus Sebastian Papaiani.

"A fost un partener excepţional. N-a jignit niciodată pe nimeni. Era tot timpul dispus să îţi facă un compliment. Un actor de o calitate excepţională", a afirmat Alexandru Arşinel, menţionând că regretă enorm dispariţia actorului Mihai Fotino.

"E groaznic. (...) Nu am cuvinte... mai ales că ne întâlneam, ne vedeam, pentru că eram vecini. Era un om minunat, un om extraordinar", a declarat actorul Mitică Popescu. 

Maestrul Mihai Fotino (cunoscut și ca Mișu Fotino), s-a născut la data de 14 septembrie 1930. Cu o bogată experiență în teatru și în cinematografie, și-a desfășurat activitatea timp de mai bine de 77 de ani. A jucat în numeroase comedii și a fost prezent în emisiuni de televiziune.

Copilăria și adolescența le-a trăit la Brașov, unde tatăl lui era actor și cu care a jucat împreună încă de când era foarte mic. A debutat la vârsta de 6 ani, în anul 1936 în piesa de teatru "Coloniale".

Din 1952, Mihai Fotino era actor la Teatrul Dramatic din Brașov. A fost remarcat de marele regizor Sică Alexandrescu, care a decis să-l aducă la București. Din 1956, joacă la Teatrul Național "I.L. Caragiale" din București.

La cea de-a XIV-a ediție a Galei Premiilor UNITER, din 3 aprilie 2006, maestrul Mihai Fotino a fost premiat pentru întreaga sa activitate.

A jucat în numeroase filme şi piese de teatru, printre care ”Titanic Vals”, ”Balul de sâmbătă seara”, ”Chiriţa la Iaşi”, ”Sexy Harem Ada-Kaleh”, ”Elixirul tinereţii”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri