Acuzaţie de malpraxis. Un copil a fost operat la piciorul sănătos

Data publicării:
medici operatie transplant digi-1

Acum câteva luni, băiatul a fost lovit de o maşină în timp ce se juca în faţa blocului. Copilul a fost operat de urgenţă la Spitalul de Pediatrie din Braşov, unde medicii i-au pus o tijă la piciorul stâng. Implantul urma să fie scos pe 15 ianurie.

Nimeni nu şi-a imaginat că a doua intervenţie chirurgicală va crea mai multe probleme decât prima. După câteva zeci de minute, când copilul a ieşit din sala de operaţie, părinţii au avut un şoc. Băiatul avea ambele picioare bandajate. Au aflat că medicul i-a făcut o incizie la piciorul sănătos şi când şi-a dat seama de greşeală l-a cusut şi a trecut la celălalt.

„A venit la salon medicul şi a spus vezi că am făcut o gafă. Zice l-am tăiat la piciorul sănătos că aşa mi-a fost pregătit. Probabil fetele mi-or pregătit piciorul greşit”, povestește Ovidiu Dorca.

Şefii spitalului au găsit o explicaţie pentru greşeala doctorului.

Din greşeală, din grabă, că suntem suprasolicitaţi s-a făcut incizia la piciorul celălalt. După operaţie s-au anunţat părinţii, au spus că au înţeles, e ok, ne-am trezit acum cu tot scandalul ăsta”, a declarat dr. Marcel Albean, directorul medical de la Spitalul Clinic de Copii Braşov.

Părinţii băiatului au depus plângere la Colegiul Medicilor. Nu vor daune morale, dar aşteaptă ca medicul să fie pedepsit.

Trebuie să ne parvină documentele de la spitalul de copii, referatele medicilor implicaţi împotriva cărora s-a depus plângerea”, a explicat dr Gabriel Moraru, preşedintele Colegiului Medicilor Braşov.

Acesta nu este singurul caz de malpraxis în ultimele săptămâni. La sfârşitul lui ianuarie, un medic din Slatina a fost acuzat că i-a făcut un chiuretaj unei paciente care nu era însărcinată. Femeia, care riscă acum să nu mai poată avea copii, susţine că doctorul a confundat-o cu o colegă de salon şi că degeaba i-a spus că nu are nevoie de chiuretaj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri