Acuzații de malpraxis la Grigore Alexandrescu. Medicul ar fi încercat să îi mituiască pe părinți

Data publicării:
medici din interior-2

Mama spune că a primit un plic cu bani de la doctoriță, pentru a nu o denunța.

Doctoriţa neagă însă acest lucru şi spune că dimpotrivă, mama copilului i-a cerut aceşti bani. „Atât consideră ea că valorează îngrijirea copilului. Ei au spus că au cheltuit cu îngrijirea copilului foarte mult. Că au trebuit să suporte dureri şi tot ce a însemnat îngrijirea copilului”, declară Toli Pătrâncuș, şefa secţiei de chirurgie pediatrică de la spitalul Grigore Alexandrescu.

„Mie imi pare rău că lucrurile au luat această turnură, pentru că, repet, aşa se întâmplă când vrei să faci bine, totul se întoarce împotriva ta”, mai spune Toli Pătrâncuș.

Doctorița este acum acuzată de malpraxis. Ea a uitat un pansament în corpul copilului după operația la colon. Pansamentul a fost eliminat, dar operația nu a avut succes și au urmat alte intervenții chirurgicale.

Băiatul de 1 an și 8 luni este acum la Terapie Intensivă. Părinții spun că vor depune plângere la Colegiul medicilor.

„Vrem să se afle despre acest medic”

„A avut nevoie de o singură operație. Trebuia tăiată porțiunea nefuncțională din colon, la prima operație, acum 7 luni, nu s-a reușit. Mi s-a spus că cel mic e ok, am continuat să venim la dânsa”, a spus mama copilului, la Digi24.

„Am constatat că medicul uitase pansamentul în colon. Eram internată, medicul pediatru de la urgențe a văzut cum copilul urla  și a eliminat pansamentul. Am sunat-o pe doctoriță, care mi-a spus, nonșalant, că l-a lăsat ea acolo. Am trecut peste incident. Am continuat să mergem la ea la control, ni se spunea că băiatul e bine, dar nu era bine”, a subliniat Liliana Madose.

„Acum o săptămână ne-am internat, a ieșit același diagnostic ca aum 7 luni. Atunci s-a descis că va fi operat. A ieșit din operație, apoi am constatat la pansat că prin zona din jurul rectului, pe unde era cusut, copiulul avea scaun. Am chemat-o pe doctoriță, care insista că băiatul e bine. A fost de acord să fie din nou operat, sâmbătă. Copilul nu mai avea scaun, urla de durere. I-am arătat, a fost dus la operație. După 15 minute a venit să îmi spună că îi face anus contra naturii. Nu am mai suportat”, a povestit ea.

„Am depus o scrisoare la Colegiul medicilor. Doctorița a fost filmată fără să știe când a oferit banii, m-a rugat să nu o dau în judecată, îmi promitea că în trei săptămâni îl face bine. M-a întrebat cât să îmi dea ca să fie bine”, a spus Liliana Madose.

„Nu vrem nimic, nu ne luăm avocat. Vreau ca cel mic să se facă bine și ca ceilalți să știe despre acest doctor”, a încheiat ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri