Acuzații de ultraj în cazul vandalizării mașinii ministrului Culturii

Data publicării:
daniel barbu luneta sparta masina-1

Actualizare 17.55. Parchetul Judecătoriei Sectorului 3 a început urmărirea penală în cazul vandalizării mașinii ministrului Daniel Barbu, pentru ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice. Urmărirea penală a fost începută in rem, ceea ce înseamnă că acțiunea este legată de faptă și nu este îndreptată împotriva unor persoane.

_______________

Plângerea va veni dinspre Ministerul Culturii și va fi semnată de ministrul Daniel Barbu, dar nu în nume personal, ci în calitate de șef al acestei instituții.

Plângerea va viza infracțiunea de distrugere, având în vedere că autoturismul de serviciu al ministrului a fost avariat, și este necesară pentru a se începe urmărirea penală în acest caz.

Șeful Poliției Capitalei, comisar șef Mihai Pruteanu, a declarat astăzi într-o conferință de presă că persoana care a spart luneta autoturismului în care se afla ministrul Culturii, Daniel Barbu, a fost identificată și urmează să fie audiată.

„Intervenția promptă în colaborare cu jandarmii a avut ca rezultat stingerea incidentului și protejarea demnitarului. Având în vedere acest context, dar și faptul că pe parcursul evenimentului autoturismului i-a fost spartă luneta de către un grup de persoane care se manifestau turbulent, până în momentul de față au fost identificate 16 persoane”, a declarat comisarul șef.

Daniel Barbu, ministrul Culturii, a fost huiduit joi seară în centrul Capitalei, în fața unui club din Centrul Vechi. El a fost agresat verbal de un grup de manifestanţi împotriva exploatării aurifere de la Roşia Montană.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri