ADIO, PARLAMENT. „Facem reuniunea de 1 Decembrie? Deci nu facem”

Data publicării:
22 2011parlament-34763

La Senat, sistarea definitivă a oricărei activităţi a fost decisă rapid, prin consens.

„Ar fi ipocrizie să spunem acum că putem face ceva până în alegeri. Suntem în campanie electorală. Până atunci toată lumea va fi acasă, nu se va lucra în comisii. Eu cred că trebuie să spunem lucrurilor pe nume”, a spus Gyorgy Frunda, potrivit stenogramei Biroului Permanent al Senatului.

Completarea a venit de la Crin Antonescu: „Există o părere contrară acestui punct de vedere de o înţelepciune perfectă? Bun. Atunci le reportăm pe toate pentru prima şedinţă a Biroului permanent nou ales al viitorului Senat. De acord toată lumea. Iată consensul. La fel şi punctul 2, iniţiativele parlamentare, le reportăm tot pentru atunci”.

Și Ilie Sârbu a subliniat că, odată ajunși în teritoriu, parlamentarii vor fi greu de adus la București.

„Ar trebui să hotărâm astăzi ca până la - ştiu eu, poate nu se poate chiar până pe 10 decembrie 2012 - să avem program în teritoriu, dar va fi greu să ne mai aduceţi”, a spus Sârbu.

În urma acestor discuţii, a venit şi anunţul oficial, făcut în plenul Senatului, de Crin Antonescu: „Cred că acesta a fost ultimul plen, conform programului votat în această legislatură. Vă mulţumesc tuturor pentru activitatea depusă. Vă urez succes în alegeri”.

Campania electorală a învins cheful de dezbateri legislative şi printre deputaţi

Anunțul încheierii dezbaterilor a fost făcut de Valeriu Zgonea, potrivit stenogramei de ședință: „De mâine, activitate în teritoriu. Facem reuniunea de 1 Decembrie? Deci nu facem, fiecare face în teritoriu, dacă nu se schimbă programul şi nu intervin evenimente importante. Teoretic, până în 9 decembrie, activitate în teritoriu. Sunteţi de acord? Aşa a fost tot timpul, în ultimii 20 de ani. Vă mulţumesc!”.

Deputaţii erau gata să îşi ia adio de la Parlament chiar de acum o săptămână, însă programul le-a fost stricat de apariţia cazului Alin Trăşculescu.

Peste 500 de proiecte legislative sunt restante la Camera Deputaţilor şi Senat, majoritatea aflându-se încă în lucru la comisiile de specialitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri