Adjunctul secretarului general al NATO vine azi în România

Data publicării:
alexander vershbow

FOTO: nato.int

Întâlnirea este programată la ora 15:00.

La jumătatea acestei luni, şeful statului român a semnat decretul de decorare a lui Alexander Vershbow cu Steaua României în grad de Mare Cavaler, pentru „interesul susţinut faţă de ţara noastră” şi „sprijinul constant acordat României”.

Potrivit unui comunicat NATO, vizita înaltului oficial în România durează două zile.

Alexander Vershbow va avea convorbiri cu ministrul de externe, Lazăr Comănescu, și cu ministrul apărării, Mihnea Motoc. Luni, la ora 11:45, adjunctul secretarului general al NATO va avea o declarație de presă comună cu ministrul apărării.

Marți, adjunctul secretarului general al NATO va ține un discurs la Biblioteca Națională în cadrul unei conferințe organizate de Ministerul Apărării, Universitatea București și Ministerul Culturii. 

Nu este pentru prima oară când adjunctul secretarului general al NATO vine în România. A făcut-o și în urmă cu mai puțin de șase luni, la începutul lunii noiembrie, când România a organizat un summit regional NATO. Atunci, adjunctul secretarului general al NATO a avut, de asemenea, o întrevedere bilaterală cu președintele Iohannis. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri