Administratorul firmei care a vândut alcool sanitar contrafăcut, urmărit penal

Data publicării:
spirt rau

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi poliţişti de la Inspectoratul General al Poliţiei Române - Direcţia de Investigare a Fraudelor au făcut, marţi, 18 percheziţii domiciliare a locuinţele persoanelor suspecte şi sediile sociale ale firmelor implicate în activitatea de comercializare a alcoolului sanitar contrafăcut.

În cazul administratorului firmei din judeţul Ilfov, procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au început urmărirea penală, pentru evaziune fiscală şi falsificare de alimente sau alte produse care a avut ca urmare moartea victimelor, informează Mediafax.

Produsul contrafăcut, vândut pe piaţă drept loţiune pentru îngrijirea pielii, ar putea fi cauza a peste 20 de decese, de la începutul anului. Inspectorii DSP Bihor au descoperit că are în compoziţie alcool metilic într-o concentraţie de 60 grame pe litru, deşi niciun produs cosmetic nu trebuie să conţină această substanţă.

Dacă este consumat, acest produs poate duce la orbire, la blocarea rinichilor și, inclusiv, la deces, din cauza conținutului mult prea mare de alcool metilic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri