Adolescent dus în stare gravă cu elicopterul la spital, după un accident în munți

Data actualizării: Data publicării:
elicopter smurd

Un adolescent de 14 ani, dar şi un tânăr de 23 de ani au fost răniţi, duminică, în urma unui accident produs într-o zonă greu accesibilă cuprinsă între Sângeorz Băi şi Parva. Adolescentul este în stare gravă şi a fost preluat de către un elicopter SMURD, în timp ce pentru cealaltă victimă se caută soluţii de recuperare din zona accidentului, scrie News.ro.

Accidentul s-a produs într-o zonă greu accesibilă cuprinsă între Sângeorz Băi şi Parva, fiind rănite două persoane - un adolescent de 14 ani şi un bărbat de 23 de ani, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, plt.maj. Marius Rus. 

„O maşină de teren este implicată în accident, dar, din cauza lipsei semnalului, nu ştim dacă a căzut în prăpastie sau exact ce s-a întâmplat. Cert este că un adolescent de 14 ani a fost găsit în stare gravă, cod roşu, policontuzionat, cu traumatism cranian şi multiple fracturi. S-a cerut intervenţia elicopterului, care l-a preluat de la locul accidentului”, a declarat Marius Rus. 

Potrivit acestuia, cea de-a doua victimă a suferit leziuni care nu-i pun viaţa în pericol şi se caută soluţii pentru evacuarea din zona accidentului. 

„Este o zonă greu accesibilă, ultimii trei kilometri până la locul accidentului fiind parcurşi pe jos”, a mai declarat oficialul ISU Bistriţa-Năsăud. 

La operaţiunea de salvare participă SMURD, o ambulantă a Serviciului Judeţean de Ambulantă, echipaje ale Salvamont şi jandarmii montani Rodna.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri