Adrian Năstase a fost exclus din avocatură

Data publicării:
Adrian Nastase iunie 2012 resizedbun -Mediafax Foto-Andreea Alexandru

Baroul București a luat această hotărâre după a doua condamnare privativă de libertate, în dosarul Zambaccian.

În 6 ianuarie, Adrian Năstase a fost condamnat la patru ani de închisoare, cu executare, de către Înalta Curte de Casație și Justiție. Dana Năstase, soția fostului premier, a fost condamnată la trei ani de închisoare, dar cu suspendare. Fostul premier a ajuns în acea seară la Penitenciarul Rahova.

El fusese menținut în Barou, după săptămâni de deliberări, după ce a fost eliberat condiționat în urma condamnării din Trofeul Calității.

Decizia nu este definitivă, ea poate fi atacată la forul profesional superior, Uniunea Barourilor din România, apoi în instanță.

În 21 octombrie anul trecut, Baroul Bucureşti a luat o decizie în legătură cu excluderea din avocatură a lui Adrian Năstase. După mai multe încercări eşuate de a lua o decizie, Consiliul Baroului Bucureşti s-a reunit din nou şi a discutat cazul. 

Decanul Baroului Bucureşti, Ilie Iordăchescu, a făcut public verdictul: fostul premier, Adrian Năstase, rămâne membru al acestui for.

Consiliul Baroului Bucureşti a decis atunci că Adrian Năstase poate rămâne avocat, apreciind că faptele care au stat la baza condamnării fostului premier nu au afectat calitatea de avocat, a anunţat, luni, decanul instituţiei, Ion Ilie Iordăchescu.

În 12 februarie, Judecătoria Sectorului 4 a admis cerererea de eliberare condiţionată a lui Adrian Năstase. Fostul premier a executat opt luni de închisoare din pedeapsa de doi ani la care a fost condamnat în dosarul „Trofeul Calităţii”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri