Adrian Năstase condamnat. Avocat: Adevărul este ştiut de autorul în cauză și de Dumnezeu

Data publicării:
ion cazacu la rahova 1

Avocatul a precizat că va analiza marți minuta completului de judecată și va stabili următorii pași. Cel mai probabil va iniția procedura de contopire a pedepselor, dar avocatul a evitat să facă orice calcule în privința perioadei de detenție pe care fostul premier o va avea de executat propriu-zis, spunând că vrea să vadă și motivarea.

Având peste 60 de ani, Adrian Năstase poate beneficia de o reducere la o treime a perioadei pe care o are de petrecut în închisoare. 

Calculele specialiștilor arată că Adrian Năstase ar putea executa numai opt luni din cei patru ani de închisoare la care a fost condamnat. Adrian Năstase a fost condamnat pentru luare de mită în formă continuată la patru ani închisoare, iar pentru șantaj la trei ani închisoare. Cele două pedepse au fost contopite și, dat fiind că fostul premier a executat aproape nouă luni de închisoare în dosarul „Trofeul calității”, aceasă perioadă poate fi scăzută din pedeapsa cu patru ani. Legea îi permite să ceară eliberarea condiționată după ce a executat o treime din pedeapsă. Decizia aparține însă unei instanțe.

Întrebat cum își explică diferențele dintre sentințele date în acest caz, Ion Cazacu spune că e dreptul oricărui judecător să reaprecieze probele, însă, personal, consideră că este o apreciere greșită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri