Adrian Năstase, pe blog: Dosarul „Zambaccian” a fost instrumentat politic

Data publicării:
Adrian Nastase iunie 2012 resized -Mediafax Foto-Andreea Alexandru-1

Foto: Mediafax

Acesta spune că nu este un dosar politic în conţinutul său, dar că a fost instrumentat politic. Adrian Năstase l-a acuzat iarăşi pe preşedintele Traian Băsescu pentru că s-ar fi implicat în dosarul Zambaccian, în care fostul premier a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Este un dosar instrumentat politic, scrie Adrian Năstase pe blog, ca modalitate de hărţuire judiciară, de către echipa numită de omul politic Traian Băsescu.

Da, dosarul Zambaccian, în conţinut, nu este un dosar politic. WC-urile importate, bideurile aduse din China nu sunt politice, nici importul ca atare făcut de constructor, nici termopanele. El însă a fost instrumentat politic, ca modalitate de hărţuire judiciară, pentru raţiuni politice, împotriva unui adversar politic, de către echipa numită de un om politic - Traian Băsescu. Sub acest aspect, este un 'dosar politic'. Pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor politice pentru 4 + 5 ani chiar nu vă spune nimic?”, scrie Adrian Năstase pe blog.

Fostul premier spune că nu există „niciun fel de dovezi de vinovăție” în dosarul în care a fost condamnat.

Dosarul Zambaccian este format din diverse bucăți de acuzații puse împreună (Zambaccian, Cornu, Tell, numirea Irinei Jianu, importuri din China de materiale de construcții) după ce Băsescu a stabilit, în urma alegerilor din 2004, că eu sunt vinovat. Sigur că e greu să citești acest dosar, cu 12.000 de pagini și compunerile succesive ale celor care l-au întocmit. Mulți analiști, dar și oameni, simpli au reținut doar ceea ce, în timp, 'sursele judiciare' au lansat pentru marele public, plus declarațiile mincinoase ale celor transformați, prin șantaj, de către procurori, din învinuiți (puși la fezandat) în martori ai acuzării”, mai scrie Adrian Năstase.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri