Adrian Oianu: “Singurii care vorbeau urât de țara lor în America erau românii”

Data publicării:
adrian 20oianu-35589

Adrian Oianu nu este un creator de modă ca oricare altul. Dovadă stau creaţiile sale care combină designul contemporan cu valorile tradiţionale româneşti. Iar trendul lansat de el are din ce în ce mai mare succes. Şi totuşi, în interviul acordat reporterului „Digicult”, Oianu spune că îl preocupă mai mult să exploateze izvoarele creative româneşti, să-i reînveţe pe români să poarte cu mândrie asemenea ţinute şi mai puţin să-şi vândă hainele.

Întors din America, unde a studiat Arta, designerul „a scos de la naftalină” ia românească, cămaşa ţărănească sau catrinţa şi le-a făcut vedete în prezentările sale de modă. Ce îl supără însă cel mai tare pe artist? Faptul că românii nu ştiu încă să aprecieze astfel de lucruri:

„Eu m-am întors în România crizat de lipsa identităţii. Am umblat în toată lumea, am ajuns la capătul Pământului şi am realizat ce important este să ai o rădăcină, să ai o bază, un pământ în care să-ţi înfigi rădăcinile, săfii "de undeva". Toţi sunt de undeva. Am auzit de popoare mici, care, în momentul în care vorbeau de ţara lor, le dădeau lacrimile. Singurii oameni pe care i-am întâlnit în America care vorbeau urât de ţara lor erau românii. De ce toată lumea vorbeşte cu emoţie de ţara lor, iar românii facmişto, glumesc, nimic pozitiv?”

O întâlnire cu un artist autentic, sâmbătă, ora 14.30, la „Digicult”, pe Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri