Aeroportul din Oradea va avea o pistă nouă. Investiţia se ridică la 17 milioane de euro

Data publicării:
p-50fd1cbd0c0f4

Zilnic, pe aeroportul din Oradea sosesc şi pleacă avioane de mici dimensiuni, care efectuează curse interne şi curse charter externe. De multe ori aterizarea şi decolarea sunt greu de uitat pentru pasageri, pentru că aparatele de zbor se zdruncină din toate încheieturile, din cauza pistei deteriorate.

Pista este alcătuită în totalitate din dale de beton de 5 metri lungime. În timp, acestea s-au deplasat, iar între ele au apărut distanţe foarte mari, care se transmit trenului de aterizare a fiecărui avion.

Conducerea aeroportului a cerut europeni pentru construcţia unei piste noi. Inspectorii de la Bruxelles au venit la Oradea, au examinat pista şi au promis că vor grăbi semnarea unui contract de finanţare, aprobat deja de anul trecut la nivel guvernamental.

Oficialii de la Bruxelles vor aloca 17 milioane de euro pentru un nou sistem de balizaj şi pentru o pistă de 2.100 de metri. Astfel, la Oradea vor putea ateriza şi avioane de mari dimensiuni, iar platforma aeroportului va putea primi şase aeronave. Lucrările de amenajare vor dura aproape doi ani.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri