Aeroportul din Timişoara se închide pentru șapte zile. Cursele se mută la Arad

Data publicării:
aeroport-1363801887

Mulţi dintre călători se plâng că nu au fost informaţi de mutarea curselor la Arad. Unii au aflat cu totul întâmplător, cum este şi cazul sopranei Simina Ivan.

„Nu am fost anunțată, mi s-a spus să ajung pe cont propriu sau să amân biletul, şi asta mi s-a părut strigător la cer. În plus, am aflat că niciuna dintre companiile care zboară din Timișoara nu organizează transferul pe aeroportul din Arad”, se plânge aceasta.

În cifre, lucrările de refacere a pistei aeroportului internaţional Traian Vuia din Timişoara înseamnă 3.500 de metri de cale de rulare refăcută în trei etape cu costuri totale de 3,2 milioane de euro. Acum s-a ajuns la etapa a treia şi se reasfaltează ultimii 800 de metri din pistă. Din acest, motiv aeroportul este închis șapte zile.

În total, 130 de curse vor fi redirecţionate spre Arad.

Însă, aeroportul din acest oraş este de trei ori mai mic faţă de cel din Timișoara. Nici la capitolul dotări nu stă prea bine, aşa că multe utilaje vor trebui mutate.

„Capacitatea aeroportului e cu mult mai mică faţă de capacitatea Timişoarei. Dar o să-i primim pe toţi”, precizează Dan Bălăcel, directorul Aeroportului Internaţional din Arad.

Avioanele vor ateriza din nou la Timişoara din 2 septembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri