Aeroportul Internațional Otopeni, locul trei în Europa la siguranță

Data publicării:
5163309-Mediafax Foto-Silviu Matei-3

Şapte milioane şi jumătate de pasageri au trecut în 2012 pe la Aeroportul Henri Coandă de lângă Bucureşti. Străinii l-au apreciat, iar companiile aeriene au considerat că merită locul şase în topul aeroporturilor din Europa.

Pentru a lua o decizie, companiile aeriene au luat în calcul mai multe elemente printre care și gradul de siguranță și securitate oferit în aeroport”, a declarat Valentin Iordache, reprezentantul aeroportului Henri Coandă.

Din cele peste 40 de aeroporturi europene luate în calcul, al nostru ocupă locul trei în materie de securitate. Decisive au fost dotările filtrelor de control şi sistemul de supraveghere video folosit de poliţie şi de Serviciul Român de Informaţii.

Sistemul de balizaj care îi ajută pe piloţi să aterizeze chiar şi în condiţii de ceaţă densa a fost un alt atuu. La fel şi pistele de decolare, atent analizate de piloţii companiilor aeriene care au întocmit clasamentul aeroporturilor din Europa.

Sunt doua, paralele, de trei kilometri și jumătate, printre cele mai lungi care sunt acum pe aeroporturile din lume în acest moment”, a mai spus Iordache.

Făcând o medie, la fiecare trei, patru minute, un avion aterizează sau decolează de pe aeroportul Henri Coandă. În plus, traficul aerian a crescut cu peste 55% în 2012 față de anul 2011.

Topul Routes Europe Awards a desemnat aeroportul din Atena pe primul loc, urmat de cele din Dublin, Marsilia, Istanbul şi Praga.

Citiți și:

Aeroportul Internaţional Henri Coandă, nominalizare importantă la Routes Europe Awards 2013

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri