Afaceri de milioane de euro cu statul. Primăria Capitalei îi îmbogățește pe politicieni

Data publicării:
codrin

Primăria face exproprieri în zonă pentru a construi un drum ce va lega Bucureștiul de şoseaua de centură. Politicianul se poate felicita deoarece va primi de cel puţin patru ori valoarea investiţiei.

Pentru a putea extinde bulevardul Timişoara până la centura de Vest a Bucureştiului, Primăria va cumpăra peste 90 de hectare de teren de la proprietari. Viitoarea şosea va trece şi pe pământul lui Codrin Ştefănescu, care are, împreună cu un asociat, trei hectare în acea zonă.

Terenul politicianului se află între Bulevardul Timişoara şi Prelungirea Ghencea. În schimbul acestuia, Primăria Capitalei îi va plăti 22 de milioane de lei.

Secretarul general adjunct al PSD va câştiga în urma exproprierii de patru ori mai mulţi bani decât a investit când a cumpărat terenul. Primăria plăteşte între 110 şi 172 de euro pe metru pătrat. Codrin Ștefănescu spune că nu a fost o afacere intenţionată. A luat pământul cu mulţi ani în urmă, când primăria nu avea planuri în zonă.

„L-am cumpărat în 2007-2008, nu mai țin minte exact. Nu știu dacă am dat mai mult de 40 de euro pe metru pătrat”, susține Ștefănescu.

Primarul general al Capitalei spune că despăgubirile au fost stabilite în funcţie de preţul pieţei. „Nu ştiu cât costă. Este grila notarilor. În orice caz, nu este la nivel de mii de euro”, spune Sorin Oprescu.

Analiştii imobiliari spun că preţul zonei este mult mai mic decât cel oferit de primărie.

„Conform anunţurilor , cele mai ieftine terenuri în Prelungirea Ghencea au un preţ de 35 de euro pe metru pătrat, pentru ca preţul să urce până undeva spre 100 de euro pe metru pătrat”, afirmă Daniel Crainic, specialist imobiliar.

Alături de Codrin Ştefănescu, Primăria Capitalei va expropria alţi 86 de proprietari. Bulevardul Timişoara va avea patru benzi, în loc de două, de la intersecţia cu strada Valea Cascadelor până la şoseaua de centură. Artera va fi lungită cu aproape un kilometru pentru a construi o nouă intrare în Bucureşti. Primăria Capitalei va plăti 68 de milioane de lei doar pentru terenurile cumpărate de la proprietari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri