Aflat sub control judiciar într-un alt dosar, comisarul Marius Maghiari este acuzat că a bătut un adolescent

Data publicării:
marius maghiari

Iulie 2014, Șoseaua Nordului din Capitală. În faţa unei ambasade este agitaţie mare. Câţiva tineri gesticulează şi vorbesc cu un jandarm care păzeşte instituţia. Încearcă să-i spună că un bărbat îl caută pe prietenul lor. După câteva secunde în imagini apare și bărbatul.

Imaginile de pe camere pot cântări decisiv într-un eventual proces. Pe imagini se vede cum comisarul de poliţie Marius Maghiari intră în ghereta jandarmului, acolo unde adolescentul căutase ajutor.

„A venit domnul Maghiari, l-a luat pe jandarm și a tras un pumn în ochi copilului meu. Dacă nu era protejat de ochelari putea să fie mai rău. Jandarmul s-a redresat, a încercat să-l scoată din gheretă. Copiii au sunat la 112. I se tumefiase ochiul copilului meu”, spune Veronica Zanfir, mama adolescentului.

Totul a plecat după ce băiatul de 14 ani şi fata poliţistului s-au certat. Între cei doi ar fi avut loc și o altercație. Mama băiatului susţine că a fost avertizată de soţia poliţistului că scandalul tinerilor nu va rămâne fără urmări.

Marius Maghiari, comisar de poliţie a declarat: „În ziua respectivă, fata mea a fost lovită de două ori cu pumnul în cap de acest copil. Ulterior, de la Spitalul Grigore Alexandrescu am un diagnostic - fisură de timpan şi un cucui. Eu sunt părinte şi, nu ştiu cum să vă spun, în momentul în care am auzit-o plângând în hohote şi că nu se putea abţine m-am dus efectiv să vorbesc cu el, dar în momentul în care am văzut că-mi râde în faţă, ce viteaz a fost el, şi când s-a băgat acolo în cuşeta aceea eu m-am dus să-i spun - măi copilule nu mai da în ea - i-am dat o palmă când s-a răţoit către mine. Asta a fost totul. Pe moment mi-am pierdut cumpătul.”

„Vreau ca justiţia să facă dreptate. Nu pot să-mi imaginez că nişte poliţiști procedează aşa. Nu trebuie să facă așa indiferent de conjunctura în care se află”, a mai adăugat mama adolescentului.

Dosarul pentru lovire a fost preluat de poliţiştii Secţiei 2 din Capitală, iar după aproape un an a ajuns în mâinile procurorilor. Aceştia au început anchetă pentru loviri şi alte violenţe, dar comisarul nu are deocamdată nicio calitate.

Marius Maghiari a fost şef al serviciului de accidente grave al Poliţiei Rutiere Bucureşti. El a fost însă suspendat în urma unui alt dosar, fiind acuzat că a lovit o femeie pe o trecere de pietoni şi ar fi încercat să ascundă accidentul.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri