Agenţi de la SIPI Galaţi, trimişi în judecată pentru că ar fi acoperit mita unor angajaţi de la permise auto

Data publicării:
19 2003sipigalati-55700

Urmărirea penală împotriva celor trei poliţişti de la serviciul de permise auto a început anul trecut în decembrie. Tot atunci agenţii de la Serviciul de Informaţii au primit ordine clare.

Cei trei agenți de serviciul de informații ar fi trebuit să înregistreze convorbirile telefonice și să ia imagini de la întâlnirile dintre agenții de poliție, implicați în dosarul de corupție și luare de mită

Agenţii de la serviciul de informaţii nu doar că s-au făcut că nu văd cum suspecţii luau mita. Ar fi devenit intermediarii reţelei care vindea un permis de conducere cu 150 de euro, spun procurorii. Poliţiştii care examinau candidaţii la proba de traseu au fost acum traşi pe dreapta.

„Deocamdată s-a luat decizia ca acești trei agenți să nu mai facă activitate de examinări ci doar să lucreze la ghișeu”, a declarat Petrică Paţilea, purtător de cuvânt la Prefectura Galați.

Tot astăzi, în urma mai multor percheziţii, cei trei agenţi de la Serviciul de Informaţii au fost puşi sub urmărire penală.

Liliana Istrate, purtător de cuvânt al Parchetului Tribunalului Galați, a spus că cei trei sunt cercetați sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție, în legătură cu infracţiuni de abuz în serviciu şi favorizarea infractorului.

Până la terminarea anchetei, cei şase poliţişti îşi păstrează funcţiile. Între timp, Prefectura Galați, care are în subordine Serviciul de eliberări premise, va stabili dacă îi mai vrea ca angajaţi pe cei cercetaţi acum.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri