Aglomerație în ultima zi din an la înmatricularea mașinilor și eliberarea permiselor de conducere

Data publicării:
20121228 20inmatriculari-40989

Cei care doresc să își înmatriculeze mașinile sau să își schimbe permisele în ultima zi lucrătoare a anului pot aştepta la ghişee până la ora 20:30. La ora 19:30 se închid ușile instituţiei, dar cei care rămaşi în clădire pot să își rezolve problemele birocratice.

Vestea că de la 1 ianuarie ar putea fi reintrodusătaxa de primă înmatricularei-a făcut pe mulţisă se grăbească să îşi înregistreze maşinile. Tot de la începutul anului se modifică şiLegea eliberării permiselor, un alt motiv care i-a determinat pe mulţi şoferi să vină în ultimele zile de program ale anului ca să îşi schimbe documentele.

ACTUALIZARE 16:10 Potrivit corespondentului Digi24, la ora 16:00 majoritatea cererilor erau rezolvate, astfel încât, cel mai probabil, în lipsa altor solicitanţi, instituţia îşi încheie programul la 19:30.

Mulți dintre aceştia spun că au venit pentru că, din 3 ianuarie 2013, se reintroduce taxa de primă înmatriculare. Faţă de nivelul din 2011, aceasta creşte, în funcție de vechimea mașinii și de normele de poluare.

În 2012, taxa de primă înmatriculare a fost suspendată.

Autoritățile spun că mereu, în ultimele zile din fiecare an, oamenii vin în număr mai mare decât în restul anului. Dacă într-o zi normală se înregistrează aproximativ 300 de cereri, vineri erau estimate peste 1000 de cereri.

În ianuarie 2012 a fost promulgată legea numărul 9, care prevede obligativitatea plății taxei pe poluare și la transcrierea autovehiculelor înmatriculate prima dată în România. În acest moment nu avem niciun act oficial care să prelungească, să certifice că această taxă nu va intra în vigoare, așa că, începând cu 3 ianuarie va trebui platită această taxă”, a declarat pentru Digi24 Şerban Petruş, comisar-șef Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

Modificările legislative care vor avea loc în data de 19 ianuarie 2013 privesc valabilitatea permiselor de conducere pentru categoriile de şoferi profesioniştiși introducerea obligativității efectuării vizitei medicale în situația în care solicitantul dorește un nou permis de conducere cu valabilitate de zece, respectiv cinci ani.

Acest lucru i-a făcut pe mulți bucureșteni să solicite eliberarea unui nou permis de conducere, consideră comisarul-șef Șerban Petruș.

Aceste solicitări pot fi făcute până pe 18 ianuarie 2013 inclusiv, în aceleași condiții ca și cele de vineri, 28 decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri