Aglomerație în vămi. Poliția de Frontieră a suplimentat echipele

Data publicării:
vama control

Mii de români care muncesc în străinătate se întorc în aceste zile acasă pentru a-si petrece sărbătorile de iarnă în familie. Cu maşinile încărcate cu cadouri pentru cei dragi, oamenii vor avea parte de o surpriză la intrarea în ţară.

Poliția de frontieră a suplimentat numărul de polițiști care se ocupa de controlul actelor și au fost deschise mai multe filtre la intrarea în țară.

Toate aceste acțiuni au drept scop evitarea aglomerației în Vama Borș.

Deocamdată aici traficul se menține în condiții normale. Politțiștii de frontieră reușesc să controleze în timp relativ scurt toate autoturismele, astfel încât așteptarea să se reducă la minim.

Şi la punctul de trecere a frontierei de la Porţile de Fier I este din ce în ce mai aglomerat. Traficul rutier a crescut cu peste 40% în ultima săptămână. Şi pe sensul de ieşire din ţară sunt mai multe maşini ca de obicei. 

Polițiștii de frontieră iau în calcul deschiderea unei noi piste de intrare în țară și suplimentarea numărului de patrule fixe şi mobile, dacă traficul se va intensifica. Cert este că numărul de persoane care au intrat în România a crescut semnificativ. Dacă la începutul săptămânii au tranzitat vama 2500 de persoane, ieri au trecut frontiera peste 4000 de oameni.

Traficul a crescut şi pe sensul de ieşire din ţară, cu aproximativ 25%. Asta pentru că românii au început să plece în vacanţa de iarnă spre ţări ca Grecia, Italia, Muntenegru, Slovenia sau Croaţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri