Sari la conținut

Aglomerație la spitale, în noaptea de Ajun: Cu 20% mai mulți pacienți la Urgențe

În camerele de gardă ale spitalelor din Bucureşti, sărbătoarea nu s-a simţit. Poate doar efectele acesteia, care au umplut unităţile de primiri urgenţe, după ce oamenii au exagerat cu mâncarea sau băutura.

La Spitalul Universitar au fost aduse cele mai grave cazuri, mai ales că unitatea sanitară a fost, în noaptea de Ajun, centrul de gardă pentru pacienţii cu infarct.

În general sunt gărzi foarte grele, cred că de azi dimineaţă am acoperit aproape toată patologia de urgenţă, n-am ratat absolut nimic”, spune Alina Vraciu, medic de gardă la UPU a Spitalului Universitar.

Nici la Spitalul Elias personalul medical n-a avut odihnă. Zeci de oameni şi-au petrecut noaptea de Ajun în camera de gardă.

Patologia este variată, predomină într-adevăr consumul excesiv de alimente, de alcool, agresiunile, victimele din agresiuni”, spune Gabor Postole, medic specialist de la Spitalul de Urgenţă Elias.

La nivelul tuturor unităţilor de primiri urgenţe, numărul pacienţilor a crescut azi-noapte cu 20% faţă de o seară obişnuită. Acesta a fost şi motivul pentru care şi la Serviciul de Ambulanţă personalul a fost la datorie.

S-au sistat concediile de odihnă, nu se dau recuperări, întregul efectiv este la serviciu ca să asigurăm asistenţa medicală de urgenţă”, a precizat Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

50 de echipaje de urgenţă au fost scoase în teren, 18 de consultaţii şi nouă pentru transportul pacienţilor.