Ajutoare şi donaţii online şi prin SMS pentru sinistraţii din Bosnia-Herţegovina şi Serbia. Cum puteţi contribui

Data publicării:
inundatii serbia barca salvare digi24

Impresionaţi de drama sinistraţilor din ţările vecine, românii le sar în ajutor. Fie că este vorba de artişti, sportivi, oameni simpli sau autorităţi, cu toții încearcă să le dea o mână de ajutor oamenilor afectaţi de inundaţiile care au măturat Serbia şi Bosnia Herțegovina. Crucea Roşie Română s-a mobilizat cu un număr de SMS şi un cont deschis pentru donaţii în bani, în timp ce la Timişoara şi Craiova au fost instituite mai multe puncte de colectare a ajutoarelor.

Crucea Roșie Română a lansat luni Apelul Umanitar: Inundații în Balcani, menit să îi ajute pe cei afectați de inundațiile istorice din Serbia și Bosnia. Începând de luni, 19 mai, persoanele care doresc să contribuie pot dona online pe www.crucearosie.ro și prin SMS la numărul de telefon 8829 (2 euro/SMS).

Donaţii direct în contul Inundații Balcani deschis de Crucea Roșie Română: RO48 BRDE 410 SV 176 7225 4100

Episcopia Ortodoxă Sârbă de Timişoara, în colaborare cu Uniunea Sârbilor din Banat şi Consulatul General al Serbiei strâng încă de duminică alimente neperisabile, apă potabilă şi alte produse, la trei biserici ortodoxe sârbe din oraş.

Şi reprezentanții sportului timişorean sar în ajutorul sinistraţilor: Drăgan Petricevici, antrenorul BC Timişoara, şi membrii echipelor de baschet şi rugby din oraş merg marţi la Crucea Roşie pentru a dona ajutoare.

Un alt punct de colectare este cel deschis de Primăria Timişoara în sala de sport a Grupului Şcolar Industrial Emanuil Ungureanu.

Şi craiovenii le pot da o mână de ajutor celor năpăstuiți de ape. La Teatrul Colibri din oraş, instituție ce are o istorie în colaborarea cu sârbii, se colectează alimente neperisabile, apă potabilă, haine sau pături.

Ajutoare se colectează şi în AradCaraş-Severin şi Mehedinţi.

Premierul Victor Ponta a precizat luni că România va trimite în Serbia şi Bosnia ajutoare pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor şi sprijinirea sinistraţilor. Este vorba inclusiv de pompe de apă, pături, apă şi alimente. „Dacă sunt şi iniţiative private de sprijin pentru Serbia, să reuşim să strângem diverse ajutoare. În general, românii se mobilizează la greu, dar trebuie să coordonăm acest lucru, că altfel e haotic”, a precizat oficialul, adăugând că a discutat pe această temă cu omologul său sârb.

Şi vicepremierul Liviu Dragnea declara cu o zi înainte că România va trimite ajutoare materiale Serbiei şi, dacă este nevoie, şi Bosniei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri