Sari la conținut

Al doilea deces. Încă un bebeluş internat la Spitalul Marie Curie a murit

ACTUALIZARE 9.40. Fetiţa a făcut stop cardio-respirator şi nu a răspuns la manevrele de resuscitare, a precizat Denise Stănescu, medic specialist la Spitalul Marie Curie.

Copilul fusese adus la spital în 10 februarie, la 24 de ore de la debutul afecţiunii.

Fetiţa era din Piteşti.

În prezent, trei copii sunt ventilaţi, fiind în stare gravă.


Este vorba despre o fetiţă care era internată la Spitalul Marie Curie, la secţia de Terapie Intensivă.

Este al doilea deces provocat de sindromul hemolitic-uremic, după ce o fetiţă de 11 luni din Topoloveni, judeţul Argeş, murise în 4 februarie la puţin timp după ce fusese internată în Capitală.

Duminică, medicii de la spitalul bucureştean anunţaseră că starea unui bebeluş s-a înrăutăţit şi că doi copii sunt intubaţi la secţia de Terapie Intensivă.

La acest spital mai sunt internaţi zece copii, patru dintre ei fiind la Terapie Intensivă.

Medicii care se ocupă de îngrijirea lor spun că aceşti copii au răspuns bine la tratament, iar starea lor este uşor ameliorată.

Copiii sunt din Argeş şi fuseseră internaţi în Capitală cu infecţii digestive puternice provocate de E.coli sau de rotavirus.

Citiți și: 

Ce este sindromul hemolitic

Încă un bebeluș de la Marie Curie a trebuit să fie intubat

Mistere şi controverse în boala bebeluşilor cu infecţii grave. Anchetatorii au renunțat să mai ceară deshumarea copilului mort

Alexandru Rafila, despre copiii internaţi cu infecţii grave: Nu există o legătură între aceste cazuri. Este o asociere nefericită

Bebeluși cu infecții grave | Părinții refuză deshumarea copilului mort și acuză medicii de la Pitești că au pus diagnosticul greșit

Amenzi la Spitalul de Pediatrie din Piteşti

Medici: 3 dintre copiii internaţi la Spitalul Marie Curie au rotavirus

Cât de periculoasă este E.coli: epidemia din Germania din 2011