Alba | Anchetă privind decesul unei femei, care a murit după ce a fost lovită de o creangă într-un parc din Aiud

Data publicării:
crengi

 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, Luminiţa Prodan, a declarat, duminică, pentru News.ro, că poliţişti din Aiud au deschis o anchetă imediat după ce femeia a fost rănită grav de o creangă desprinsă dintr-un copac în parcul din Aiud. Prodan a spus că poliţiştii au făcut în această perioadă cercetări „in rem” pentru vătămare corporală, iar după decesul femeii încadrarea juridică s-a schimbat în ucidere din culpă.

Ea a spus că poliţiştii au înaintat dosarul procurorilor de pe lângă Tribunalul Alba, care urmează să continue cercetările pentru ucidere din culpă.

Femeia, în vârstă de 43 de ani, profesoară de limba engleză în Aiud, a fost rănită grav în 4 august, după ce a fost lovită de o creangă desprinsă dintr-un copac, într-un parc din municipiu. Femeia se afla într-un spaţiu special amenajat, în aer liber, cu echipamente de sport, când o creangă ruptă dintr-un castan a lovit-o şi a rănit-o grav.

Victima a fost transportată la Spitalul din Aiud şi, ulterior, pentru că starea ei s-a agravat, a fost transferată cu un elicopter SMURD la Spitalul de Neurologie din Sibiu, unde, sâmbătă noaptea, a murit.

Decesul femeii a provocat, duminică, numeroase reacţii pe reţelele de socializare, iar un consilier local din Aiud, Ionela Danciu, propune organizarea, duminică seară, a unei acţiuni de solidaritate prin care aiudenii să ceară pedepsirea celor aare sunt vinovaţi de decesul femeii.

„Dragi aiudeni, avem datoria morală să fim alături de doamna profesor, de familia îndurerată, pentru tragerea unui semnal de alarmă autorităţilor că vrem să se facă dreptate, că vrem siguranţă! Propun ca la ora 20,00 să ne întâlnim în faţa Parcului Municipal Aiud. Nu la locul tragediei. E perimetru izolat. Cu lumânări. Cu respect, în spirit de solidaritate, cu o aiudeancă... Dumnezeu s-o odihnească !” scrie consilierul local Ionela Danciu pe pagina sa de Facebook.

Parcul Municipal din Aiud, administrat de Primărie, este închis de când a avut loc tragedia, iar în zonă sunt montate afişe prin care trecătorii sunt atenţionaţi că „se toaletează copacii”.

Pănă la ora transmiterii acestei ştiri, reprezentanţii autorităţilor locale nu au prezentat un punct de vedere în acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri