Alegere de regizor. Motivul pentru care Tudor Giurgiu a renunțat la Medicină, pentru film

Data publicării:
9122012 20tudor 20giurgiu-37740

Această alegere a lui Tudor Giurgiu, produsă de un moment de declic, i-a schimbat viața.

A fost o decizie determinată de ce s-a întâmplat în decembrie 1989. Nu eram foarte conștient de ce înseamnă meseria de regizor, dar mi-am dat seama că Medicina nu mi-ar fi adus satisfacții”, a spus, la Digi24, Tudor Giurgiu.

După trei ani în care s-a pregătit pentru admiterea la Facultatea de Medicină, regizorul și-a informat familia cu privire la decizia pe care a luat-o.

S-au obișnuit cu ideea, dar pentru niște părinți care nu au avut treabă cu arta, etalonul siguranței era cartea de muncă”, a povestit Giurgiu.

După decizia asumată, pe care nu o regretă nici după 20 de ani, Tudor Giurgiu a lucrat la clipuri publicitare, până când a primit un job la primul post TV de muzică, Atomic TV.

Când, după ceva ani, toți prietenii îl îndemnau să nu accepte postul de preşedinte-director general al TVR, Giurgiu a făcut fix invers. A vrut să vadă cât de greu poate fi. Și a fost, spune el, însă a meritat efortul.

Regizorul a spus că nu va merge la vot pentru că are domiciulul în București, el fiind nevoit să rămână în Cluj pentru a preda cursuri studenților.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri