Alegeri locale fără primari celebri

Data publicării:
oprescu

Sorin Oprescu, ales primar de aproape 60 la sută dintre bucureşteni, este suspendat din funcţie după opt ani în care a administrat Capitala. A fost arestat preventiv în septembrie pentru luare de mită: procurorii au găsit în maşina lui patru mii de euro.

Primarul suspendat al capitalei este arestat la domiciliu acum. Şi primarul sectorului 5 este suspendat din funcţie după patru mandate pe care le-a obţinut cu peste 60 la sută din voturi. Procurorii anti-corupţie spun că taxa fiecare contract dat de primărie cu 20 la sută din valoare.

Alt sector, alt primar suspendat din funcţie. Andrei Chiliman a fost ridicat de procurorii anti-corupţie direct de la aeroport. Şi el este acuzat că lua 15 procente comision din valoare contractelor semnate de primărie cu firme particulare. Se consideră nevinovat.

Şi primarii celebri din ţară au fost trimişi pe bară de procurorii anticorupţie. Radu Mazăre, excentricul edil din Constanţa, a demisionat după ce a fost arestat preventiv. A fost ales de patru ori, de fiecare dată cu majoritate zdrobitoare. Acum este urmărit penal în trei dosare.

Primarul din Piteşti, Tudor Pendiuc, cel de la Braşov, George Scripcaru, edilul de Târgu Mureş, Dorin Florea sau primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert completează lista celor care au fost puşi anul acesta sub acuzare pentru corupţie. Cei mai mulţi nu se mai gâdesc să intre din nou în cursa electorală de anul viitor. Alţii ar dori, dar partidele din care fac parte nu vor să îi mai susţină.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri